Sľub nebol splnený za 1 mesiac 10 dní
10.11.2017
zdroj: Rádio Expres
Nesplnený

Stal sa medzičasom sľub splnený? Oznámte nám to

Juraj Droba SaS

Programové vyhlásenie Juraja Drobu

"Budem prvý župan, ktorý odprezentuje niečo ako programové vyhlásenie vlády. Chcem mať konkrétne ciele a chcem vedieť povedať, že na koľko percent sa mi podarilo naplniť. Odhadujem, že v januári odprezentujme program tak, ako by som ho chcel naplniť."

Juraj Droba sa stal predsedom Bratislavského samosprávneho kraja vo voľbách 4. novembra 2017. Drobu podporovala široká koalícia pravicových a mimoparlamentných strán, boli to strany SaS, OĽaNO, NOVA, SMK-MKP, OKS, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska. V pomerne tesnom boji Droba vyhral s 36 864 hlasmi (20,4 % voličov), druhý najvyšší počet hlasov získal Rudof Kusý (33 489, 18,6 %). V Bratislavskom kraji o post predsedu bojovalo niekoľko silných kandidátov, okrem spomenutých to bol aj predchádzajúci predseda Pavol Frešo alebo bývalý primátor hlavného mesta, Milan Ftáčnik.

10. novembra bol Droba hosťom relácie Braňa Závodského v Rádiu Expres, kde sľúbil predstaviť verejnosti konkrétne kroky, ktoré chce počas svojho mandátu naplniť (15:50). Počas kampane sľúbil tiež aj to, že v prípade zvolenia za župana sa vzdá mandátu poslanca národnej rady. Tento sľub potvrdil aj po zverejnení volebných výsledkov a zároveň upresnil, že mieni tak urobiť najneskôr v januári.

Droba sa v decembri na facebooku vyjadril, že v januári 2018 mieni riešiť personálne obsadenie na úrade a rozpočet. Sľubovaný program, niečo ako programové vyhlásenie vedenia BSK, chce verejnosti predložiť až v marci, po uplynutí prvých 100 dní v novej funkcii.